Open source-versie SimCity 2000 offline gehaald

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Open source-versie SimCity 2000 offline gehaald

Electronic Arts heeft OpenSC2K offline laten halen wegens auteursrechtenschending. De assets van de game zijn niet vrij te gebruiken omdat de game nog altijd legaal te koop is. Ontwikkelaar Nicholas Ochoa is inmiddels op zoek naar een legale manier om de open source-versie van SimCity 2000 toch online te krijgen. 

Op de site GitHub, waar de OpenSC2K-pagina te vinden was, staat een melding dat er momenteel een take down-procedure in werking is. Hierin staat vermeld dat de assets van SimCity 2000 inbreuk maken op het intellectuele eigendom van ontwikkelaar EA. De game is namelijk via Origin te koop en EA heeft nooit een open source-licentie van de game vrijgegeven.

Ontwikkelaar Nicholas Ochoa heeft de versie aangeduid als een open source-versie. Hij was zich echter bewust van het feit dat er een take down-verzoek zou volgen, mede doordat hij oorspronkelijke ontwerpen van SimCity 2000 gebruikte voor zijn versie. Hij hoopte daarmee weg te komen gezien de game al 24 jaar oud is en omdat EA SimCity 2000 meerdere keren gratis heeft aangeboden.

Momenteel probeert Ochoa een versie online te zetten waarbij er geen sprake is van inbreuk op het eigendom van EA. De gebruikte assets wil hij verwijderen en hij wil instructies geven over hoe je deze assets direct uit de originele gamebestanden kunt halen.