Open bèta Overwatch goed voor 9,7 miljoen spelers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Open bèta Overwatch goed voor 9,7 miljoen spelers

De nieuwe game van Blizzard Entertainment, Overwatch, is spelers niet onopgemerkt gebleven. Gedurende de open bèta van afgelopen week waren er 9,7 miljoen spelers actief, zo meldt de ontwikkelaar.

In een bericht op Twitter meldt de ontwikkelaar dat er tijdens de bèta, die liep van 3 tot en met 11 mei, bijna 10 miljoen spelers actief waren. Deze waren samen goed voor ruim 4,9 miljard minuten, omgerekend zo’n 81 miljoen uur. Deze speeltijd werd behaald over 37 miljoen matches. In vergelijking: de open bèta van Battleborn werd gespeeld door 2 miljoen mensen.

Blizzard Entertainment CEO Mike Morhaime gaf aan overweldigd te zijn door de respons op de open bèta:

Onze missie was om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk spelers op console en pc de game konden ervaren voordat we deze lanceren. De respons is overweldigend en we hopen dat iedereen een geweldige tijd heeft gehad.

Benieuwd naar Overwatch, maar niet deel kunnen nemen aan de open bèta? Bekijk dan ons verslag van de persmiddag in april hieronder. Vanaf 24 mei kun je zelf aan de slag met de game. Dan ligt deze in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.