Open bèta Battlefield V gaat op 6 september van start

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Open bèta Battlefield V gaat op 6 september van start

Tijdens de NVIDIA-presentatie op gamescom 2018 kondigde ontwikkelaar DICE aan dat Battlefield V een open bèta krijgt. Die belofte lossen ze tussen 6 en 11 september in. Degenen die de game nu vooruitbestellen krijgen echter eerder toegang, namelijk op 4 september. Naast een datum doen de ontwikkelaars ook alle details over deze testfase uit de doeken. 

Via een bericht op de Europese Playstation-blog vertellen de makers ons met welke maps, modi, voertuigen en meer we aan de slag kunnen. Zo krijgen we in deze testfase toegang tot de Rotterdam– en Arctische Fjordenmap in Conquest. Die laatste map is tevens het strijdtoneel van de Grand Operation: Fall of Norway. Deze is verspreid over verschillende in-gamedagen. We kunnen echter slechts met de eerste twee dagen aan de slag. Zo worden we op dag één met een parachute gedropt. Dag twee is daarentegen totaal iets anders, want dan moeten we bepaalde punten innemen en verdedigen.

Een andere gamemode die we testen in deze bèta is Tides of War. Tijdens de proefperiode gaan we aan de slag met het Shock Troopers-hoofdstuk. Iedereen die deze modus tot een goed einde brengt voor 9 september krijgt in de volledige game een dogtag.

Wat kunnen we allemaal nog meer testen?

Naast maps en modi gaan we in de bèta ook aan de slag met de vier bekende rollen: assault, recon, medic en support. Aangezien de makers ons een voorproefje willen geven van de volledige game, kunnen we in deze testfase enkele combat roles testen. Zo kunnen we dankzij ’tactical retreat’ sneller sprinten wanneer we bijna dood gaan. Bij medic daarentegen testen we ‘syringe revive’ en kunnen we elke bondgenoot en tegenstander weer tot leven wekken.

Als derde gaan we in deze bèta ook aan de slag met vijf iconische tanks en zeven vliegtuigen. Degenen die hier niet van houden kunnen ook de anti-tank- en anti-vliegtuiggeschuttorens testen. Als laatste kunnen squadleiders opnieuw requistion points verzamelen. Wanneer spelers genoeg punten verzamelen, kunnen ze deze besteden aan leuke extra’s. Dit in de vorm van extra tanks, raketaanvallen of een supply drop.

Meer informatie over deze bèta vind je via het persbericht op de Europese PlayStation Blog of het bovenstaande filmpje.