Oorspronkelijke Avengers: Infinity War einde was te duister

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oorspronkelijke Avengers: Infinity War einde was te duister

Het einde van Avengers: Infinity War was op zijn zachtst gezegd behoorlijk intens, maar volgens VFX supervisor Dan DeLeeuw was er oorspronkelijk een zeer bloederig einde gepland. Tijdens een bezoek aan Digital Domain, de studio die Thanos gemaakt heeft voor de film, kwam de website Slashfilm meer te weten over het oorspronkelijke einde.

Het einde zou Thanos bevatten die, na zijn vingerknip, in de Soul World door een rivier van bloed zou lopen. In die rivier van bloed zou hij dan de jonge Gamora ontmoeten, zoals in de uiteindelijke versie ook gebeurt, alleen in een minder heftige omgeving. DeLeeuw vertelde Slashfilm dat het einde toch te duister was, waardoor er gekozen werd om het plan te schrappen.

De rivier van bloed zou een metafoor zijn geweest voor de talloze levens die Thanos beëindigt in de film. Volgens Slashfilm zou de rivier van bloed ook afdoen aan de emotionele lading dat nu in het einde zit. Omdat de scène door de VFX feller zou worden om het bloed duidelijk over te laten komen, deed dat af aan de somberheid van de scène, die daardoor minder goed tot zijn recht zou komen.