Ook Xbox One krijgt mogelijk ‘Early Access’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ook Xbox One krijgt mogelijk ‘Early Access’

Nadat Sony vorige week bekend maakte bezig te zijn om ‘Early Access’ mogelijk te maken op de PS4, komt vandaag het bericht dat ook Microsoft hier mee bezig blijkt te zijn. Chris Charla, hoofd van de ID@Xbox-divisie, verteld in een interview dat het een feature is waar veel ontwikkelaars om vragen.

“Als we praten over Early Access betekent het normaal gesproken dat iemand een game koopt die pas na verloop van tijd echt klaar is”, zegt Charla. “Minecraft is een goed voorbeeld van hoe dat werkt. Ontwikkelaars willen graag een dergelijk systeem op de Xbox One en we zijn er zeker mee bezig, maar helaas heb ik op het moment nog niks om aan te kondigen.”

Hoewel er momenteel op zowel de PS4 als Xbox One nog geen ‘Early Access’ beschikbaar is, zijn beide partijen al wel volop bezig met vroegtijdige toegang door middel van beta’s. Zo start over een paar dagen de beta van Destiny op de PlayStation-platformen en was er eerder ook al een beta voor Battlefield: Hardline. Later dit jaar moet ook de beta beginnen van Halo 5: Guardians voor iedereen die besluit The Master Chief Collection te kopen.