Ook Xbox One heeft hardware problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ook Xbox One heeft hardware problemen

Afgelopen nacht is de Xbox One gereleased in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en vandaag duiken de eerste hardware problemen op. Zo zouden sommige consoles leesproblemen hebben en krijgen sommige gebruiken een ‘green screen of death’.

Op verschillende websites en fora klagen gebruikers over problemen in het loopwerk van de blu-ray speler. Hierdoor zou de console bij verschillende discs, waaronder films, leesfouten geven en het nodige lawaai maken. Daarnaast zijn er spelers waarbij het scherm vast slaat op een groen scherm en niets meer uitvoert.

Het groene scherm zou volgens Microsoft echter geen crash zijn, maar een update die in de achtergrond wordt uitgevoerd. De uitgever stelt dan ook dat spelers geduld moeten hebben en dat het scherm vanzelf weer verdwijnt. Daarnaast zouden spelers absoluut niet hun console moeten afsluiten, omdat juist dit permanente schade kan veroorzaken. Daarnaast zouden spelers de console ten alle tijden horizontaal moeten plaatsen en niet verticaal zoals bij de Xbox 360 wel kon. Dit zou namelijk problemen met de discdrive veroorzaken.

Ook de grote concurrent van de Xbox One, de PlayStation 4 heeft veel hardwareproblemen gekend de afgelopen, met consoles die geen beeld gaven op niet meer opstartte. Volgens Sony gaat het echter om maar 1 procent van alle verkochte consoles waar er problemen optreden.