Ook VS wil onderzoek gaan doen naar loot boxes

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ook VS wil onderzoek gaan doen naar loot boxes

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft aangekondigd dat het mogelijk onderzoek gaat doen naar loot boxes. Dit naar aanleiding van vragen tijdens een hoorzitting eerder deze week.

Tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse parlement stelde de senator voor New Hampshire Maggie Hassan vragen over loot boxes. Hierbij verwees ze naar recent onderzoek van de Britse gok-commissie, waaruit bleek dat 31% van de kinderen weleens geld had betaald om een loot box te openen. Daarnaast verwees ze naar de lopende zaken in onder andere België en Japan. Dit is een gedeelte van de vragen die Hassan stelde:

Given the seriousness of this issue, I think it is in fact time for the FTC to investigate these mechanisms to ensure that children are being adequately protected and to educate parents about potential addiction or other negative impacts of these games. Would you commit to undertaking this project and keeping this committee informed about it?

Daarop antwoordde FTC voorzitter Joseph Simons een kort ‘ja’, maar weigerde om er dieper op in te gaan. Het is niet de eerste keer dat er sprake is van onderzoek vanuit de FTC, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Met de toezegging van Simons lijkt die kans echter een stuk groter te zijn geworden. Hierdoor zou de grootste afzetmarkt voor loot boxes wel eens in gevaar kunnen komen.