Ook Kill la Kill krijgt fighting-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ook Kill la Kill krijgt fighting-game

De ene na de andere anime- en manga-serie krijgen een eigen fighting-game. Na namen als Dragon Ball Z, Naruto en My Hero Academia krijgt ook de over-de-top anime Kill la Kill een eigen fighting-game. Kill la Kill: If is in ontwikkeling bij Arc System Works en verschijnt in 2019.

Net als veel andere titels zal ook Kill la Kill: If een arena-based fighting game worden. Volgens de eerste trailer voor de game gaat het om een nog niet eerder verteld verhaal. Daarbij zal de ontwikkeling van het project overzien worden door Trigger, de studio achter de originele anime.

In de eerste trailer zien we hoofdpersonen Ryuko Matoi en Satsuki Kiryuuin al met elkaar op de vuist gaan in de stijl zoals we gewend zijn van Arc System Works. Daarbij leunt de game zwaar op cell-shaded visuals en draait de game op een framerate vergelijkbaar met de anime. De Japanse ontwikkelstudio APLUS handelt de ontwikkeling van de game af. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor Little Witch Academia: Chamber of Time.

Kill la Kill: If moet volgend jaar naar pc en PlayStation 4 komen. De game zal tijdens Evo 2018 in Las Vegas voor het eerst te spelen zijn, welke plaatsvindt van 3 tot 5 augustus.