Ook Far Cry 4 ondervindt technische problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ook Far Cry 4 ondervindt technische problemen

Na problemen met de release van onder andere Watch_Dogs en Assassin’s Creed: Unity lijkt ook Far Cry 4 technische problemen te hebben. Vooral op de PC en PlayStation 3 lijken er problemen te zijn.

Far Cry 4 verscheen gisteren en kreeg direct twee Day One-patches die een aantal problemen op zouden moeten lossen, maar niet alles is opgelost blijkt nu. “Terwijl de patches gisteren naar iedereen zijn uitgerold, zijn er sommige spelers – vooral zij die offline spelen – die de patches nog niet geïnstalleerd hebben. Mocht je problemen hebben met de game, controleer dan eerst of deze geïnstalleerd zijn,” aldus een vertegenwoordiger van Ubisoft.

Toch zijn er nog een aantal problemen die zich voordoen op verschillende platformen:

1. PC Crashes: Verschillende spelers rapporteren problemen met het laden van de game, wat resulteert in een zwart scherm en een crash. Hoewel we de problemen hebben kunnen reproduceren, zijn we pas begonnen met het onderzoek. De eerste resultaten wijzen er op dat er problemen zouden ontstaan door sommige accessoires die aan de PC zijn gekoppeld.

2. PlayStation 3 data corruptie: We krijgen krijgen meldingen van spelers met een PlayStation 3 dat ze het bericht krijgen ‘Game Data is corrupt. Verwijder de FC3 game data.’ Waar het bericht doet vermoeden dat de problemen alleen beperkt worden tot spelers die op dezelfde console Far Cry 3 hebben gespeeld, hoeft dit niet zo te zijn.

3. Pre-order codes: Spelers die de game hadden gereserveerd zouden een mail ontvangen met daarin een een code voor de ‘Blood Ruby’ bonus missie. Sommige spelers melden dat ze de email niet hebben gehad, terwijl andere spelers melden dat ze wel een email hebben gehad, maar zonder een werkende code.

In ander nieuws klagen veel spelers dat ze in de PC-versie van Far Cry 4 geen Field of View-slider kunnen vinden. Volgens ontwikkelaar van Far Cry 4 Alex Hutchinson ligt dit aan het simpele feit dat deze spelers de game illegaal hebben bemachtigd. Gevalletje eigen schuld dus.