Ook Dota 2 krijgt een battle royale-modus

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Ook Dota 2 krijgt een battle royale-modus

Het is niet de eerste game die een battle royale-modus aan de game toevoegt sinds de zeer succesvolle release van PlayerUnknown’s Battlegrounds en waarschijnlijk ook niet de laatste. Wel is Dota 2 een onverwachte titel om de battle royale-arena te betreden.

Deze week kondigde Valve de nieuwe plannen voor Dota 2 in 2018 aan. Uit de aankondiging blijkt dat er een nieuwe modus naar de game komt die erg veel lijkt op een battle royale-modus. Net als in de shooters moet in de nieuwe map The Underhollow op zoek gegaan worden naar loot. Spelers worden in squads van drie ingedeeld en moeten het in dit labyrint tegen elkaar opnemen:

Battle through a labyrinth filled with monsters, marvels, and many other three-player enemy squads as you search for Roshan’s rarest cheese and work to be the last team standing. You’ll need to navigate carefully to earn the XP and Gold needed to destroy your opponents.

Nu is dat nog niet direct een volledige battle royale-modus, maar uit de volgende zin blijkt dat het wel degelijke die kant op gaat. Want net als in de reeds bekende battle royale-games wordt het speelveld snel kleiner gemaakt naarmate het potje vordert:

But don’t take too long—Roshan’s cheese frenzy is causing cave-ins as he moves towards the center of the Underhollow. Soon enough there will be nowhere left to run.

Het is nog niet bekend wanneer deze modus speelbaar wordt in Dota 2. Voor alle nieuwe toevoegingen voor het komende jaar kun je terecht op de website van Dota 2.