Ook Devil May Cry 5 bevat microtransacties

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ook Devil May Cry 5 bevat microtransacties

Devil May Cry 5 gaat ook microtransacties bevatten, zo maakte de director van de game bekend. De Red Orbs, die spelers gebruiken om upgrades te kopen, worden normaal gesproken tijdens het spelen verzameld. Er gaat in de game echter ook de optie aanwezig zijn om met echt geld via microtransacties dezelfde Red Orbs aan te schaffen.

Volgens de regisseur van DMC 5, Hideaki Itsuno, wil het bedrijf op deze manier de spelers zelf de keuze geven om hiervan gebruik te maken. Zo kunnen spelers het op de ouderwetse manier doen door gewoon monsters te verslaan. Maar met de microtransacties kunnen de upgrades ook in één keer verkregen worden via de aangekochte ‘Red Orbs’.

De microtransacties zijn niet iets nieuws in de DMC-franchise. Zo konden spelers in de speciale editie van Devil May Cry 4 uit 2015 al aankopen doen. Toen werden de aankoopopties als een soort van DLC verkocht.

Bij DMC 5 is de optie voor microtransacties pas toegevoegd op het moment dat het spel al zonder aankopen gemaakt was. Dit omdat de game van zichzelf al vrij riante beloningen geeft bij het verslaan van monsters. Hierdoor zullen spelers naar verwachting niet gelijk al te veel gebruik maken van de microtransacties.

Devil May Cry 5 komt uit op 8 maart 2019 voor Playstation 4, Xbox One en pc.