Onze favoriete virtuele onderkomens

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Onze favoriete virtuele onderkomens

De redactie is op drift! Er zijn de komende weken meerdere crewleden die hun inboedel moeten inpakken, omdat ze een mooi nieuw onderkomen gevonden hebben. Dat leek ons een mooi moment om stil te staan bij hoe ons droomhuis eruit ziet en dan natuurlijk ons favoriete virtuele onderkomen in het bijzonder.

Als gamer kom je op de hoogste bergen van Tamriel, bezoek je de bossen van Montana en vlieg je door de ruimte naar onbekende stelsels. Tussen al deze avonturen en reizen door is het soms wel fijn om even terug te kunnen keren naar een veilige plek. Om al je loot te stashen, dan wel om je zonden te overdenken bij een lekker virtueel haardvuur. We vroegen onze redactie aan welk virtuele onderkomen zij de beste herinneringen hebben en wonder boven wonder hebben er een aantal tussen de verhuisdozen door ook nog antwoord gegeven!

Rohald

Als jonge Rohald genoot ik altijd erg van de rust en ruimte waarmee ik opgegroeid ben in de polders van Zeeuwsch-Vlaanderen. Nu moet ik toch wel bekennen dat van rust en ruimte in Utrecht weinig te bekennen is. Toch heeft dit ook zijn voordelen. Zo staan we binnen tien minuten op Utrecht Centraal en zijn vrienden binnen handbereik.

Onze favoriete virtuele onderkomens

Als ik  zelf mocht kiezen, bleef ik toch echt ver weg van de druk bewoonde stad. Geef mij maar Kaer Morhen, het kasteel van de Wolfschool uit de Witcher-franchise. Dit landgoed inclusief kasteel ligt in een vallei tussen met sneeuw bedekte bergtoppen. Voor een gedeelte van het jaar is het landgoed zelf volledig afgesloten van de rest van de wereld, omdat de passage dan besneeuwd is. Perfect dus! Het enige nadeel is dat vrienden en familie dan ver weg zijn, maar daar is vast nog wel plek genoeg voor in ons reuzen kasteel!

Glenn

Toen ik nog een mini-versie van mezelf was, groeide ik op in het rustige Essen, dat toevallig ook aan de grens met Nederland ligt. Daar heb ik bijna de helft van mijn leven doorgebracht en wel wat dingen meegemaakt. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met games. Ik bracht vaak uren door op mijn PlayStation 1 en later mijn Playstation 2.

Het jaar dat ik  11 werd, verscheen Final Fantasy X (FFX). Dit spel zal ik nooit vergeten. Voor de eerste keer waren de personages nog knapper en zagen de tussenfilmpjes er nog meer verbluffend uit dan ooit tevoren. Voor ik het wist, was ik verslaafd. Ik denk dat ik die game zeker vijf keer heb uitgespeeld. Elke keer viel mijn mond nog even ver open als toen ik FFX voor het eerst speelde.

Onze favoriete virtuele onderkomens

De locatie die mij uit het spel het meeste bijgebleven is, is het Isle of Besaid. De natuur, het afgelegen dorpje, de tempel en de plaats waar Yuna de doden hielp oversteken naar de hemel (de befaamde sending). Het was echt prachtig. Daarom zou ik graag op deze plek een lange tijd willen verblijven. Geen stress, niemand die je lastigvalt en vooral altijd goed weer. Zaa-lig!

Tim

Als RPG’s me de mogelijkheid geven zelf mijn huis in te richten, is dat altijd iets waar ik nét iets teveel tijd aan besteed. Vooral in de Elder Scrolls-games zijn er wat dat betreft altijd voldoende mogelijkheden. Zo kon je in Morrowind je eigen huisje bouwen wanneer je je aansloot bij één van de Great Houses en kon je in Skyrim via de Hearthfire-DLC een compleet eigen stulpje vormgeven.

Als ik echt voor een droomhuis zou moeten kiezen, dan ga ik toch voor Skyhold uit Dragon Age: Inquisition. Dit enorme kasteel is prachtig in de bergen gelegen en biedt daarom een schitterend uitzicht. Bovendien is het van alle gemakken voorzien: er is zelfs een kroeg aanwezig. En, niet geheel onbelangrijk: ook dit digitale onderkomen kun je volledig naar je eigen inzicht inrichten!

Onze favoriete virtuele onderkomens

Kevin

Waar ik al zo’n 25 jaar woon, doet er niet zo heel veel toe. Waar ik echter wel naar zou willen vertrekken, bestaat uit verschillende windrichtingen. Om het wat meer bij het aardse te houden, staat Tokio hoog op het lijstje. Menig game speelt zich hier natuurlijk af, maar vooral de recente versie uit Persona 5 heeft een vrij permanente indruk op me achtergelaten.

Gaan we iets verder buiten onze dampkring kijken, dan zou ik het Andromeda-sterrenstelsel zeker een bezoekje willen gunnen. Natuurlijk is er de dreiging van de Kett, maar die neem je voor lief na zo’n lange reis. De prachtige architectuur van Aya, de rijk beboste gebieden op Harvarl of de ijskoude vlaktes van Voeld: ieder heeft zo zijn eigenschappen die me aantrekken. Genoeg reden en ruimte dus om mijn spullen hiervoor te pakken.

Robert

Als ik alleen kijk naar het aantal uren dat ik in mijn virtuele huizen heb doorgebracht, dan komen al snel mijn huis in Balmora in Morrowind of het gemodde Legend of the Eagles Nest uit Skyrim boven het maaiveld uit. Toch zijn dat niet de huizen waar ik de meest bijzondere herinneringen aan heb.

Onze favoriete virtuele onderkomens

Het meest bijzonder virtuele onderkomen voor mij is de boomhut uit Pokémon Ruby. Ik was al snel groot fan van de Pokémon-serie en toen ik erachter kwam dat ik in de derde generatie-games een eigen basis mocht creëren, was ik daar niet meer weg te slaan.  Het hielp verder niet bij het verslaan van de Elite Four en je kon er geen Pokémon-boerderij van maken, maar die boomhut was mijn thuis als Pokémontrainer. Ik had slechts wat fantasie nodig om mijn eigen plek in het Pokémon-universum als een walhalla te zien.

Jermaine

Schop mij maar linea recta naar het Star Wars-universum. Dit universum zit natuurlijk boordevol planeten in alle soorten en maten. Van de droge woestijnen op Tatooine tot de mooie velden op Naboo. De meeste mensen wilden altijd een Jedi zijn en rondhangen op het rijke Coruscant in de Jedi Temple, maar ik niet. Als kind af en was ik altijd geïnteresseerd in de smokkelaars op Nar Shaddaa. In de game Star Wars: Dark Forces maakte ik voor het eerste kennis met deze maan/stad.

Deze maan werd bevolkt door criminelen en stond vol met casino’s. Natuurlijk zijn de groteske Hutts de baas op deze maan, maar als je het uitzicht ziet van een van de vele luxere appartementen dan maakt dat je niet meer uit. Daarnaast heeft prinses Leia mij laten zien hoe je effectief een Hutt kan uitschakelen door een ketting om hun nek te gooien. Doe mij maar gewoon het Las Vegas-gevoel in space en avontuur op elke straathoek.

Onze favoriete virtuele onderkomens

Dit zijn de favoriete virtuele hangplekken van onze redactie. Heb jij goede herinneringen aan een bepaald in-game huis of keer jij nog regelmatig terug naar een specifiek fort of verborgen basis? Laat het ons weten in de comments!