Ontwikkeling mod Project M wordt na zes jaar gestaakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkeling mod Project M wordt na zes jaar gestaakt

De ontwikkeling van Project M, een populair gebleken mod voor de alweer uit 2008 stammende game Super Smash Bros. Brawl, zal na zes jaar ten einde komen. Dit heeft het team achter de mod vandaag te kennen gegeven. In plaats van “het maar te laten slepen” zetten ze er liever een punt achter.

Het stopzetten van de ontwikkeling van Project M geeft het team daardoor meer tijd om zich bezig te houden met hun huidige projecten. Toch was het een zware afweging om ermee te stoppen. Het was dan ook het bevredigende resultaat van de laatste versie, v3.6, die het wat makkelijker maakte om het hierbij te laten.

“We snappen dat dit als een schok komt voor vele fans. Vergeef ons alsjeblieft. Nogmaals, het was een pijnlijke keuze om te maken, maar het werd wat makkelijker gemaakt door het resultaat van de vorige en laatste versie, v3.6. We hebben zes jaar gespendeerd aan het polijsten van Project M. In plaats van het wederom te laten slepen gedurende jaren van ontwikkeling beschouwen we ons werk voltooid.

We hebben zoveel geleerd gedurende ons werk aan Project M. We hebben levenslessen geleerd over communicatie, teamwerk, professionaliteit, werkethiek en meer. We kunnen helaas maar zo ver gaan met een vrijwilligersproject. Met dit in gedachten hebben we een moeilijke zakelijke keuze moeten maken. We zijn er klaar voor om dit project af te ronden en ons te verdiepen in grotere en betere projecten.”

Wat deze nieuwe projecten zijn heeft het team nog niet laten weten, behalve dat het projecten zijn die vanaf de grond af worden opgebouwd.