Ontwikkelaarskit HoloLens bevat o.a. Conker-game

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ontwikkelaarskit HoloLens bevat o.a. Conker-game

Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over het AR/VR-systeem genaamd HoloLens van Microsoft. De informatie is uitgelekt op Forbes en maakt duidelijk dat het systeem onder andere een nieuwe Conker-game bevat.

Informatie over de HoloLens werd te vroeg geplaatst op de website van Forbes en al snel werd het eraf gehaald, maar er was al iemand geweest die het hele verhaal op Reddit plaatste. Hierin wordt duidelijk dat de ontwikkelaarskit van de HoloLens, die $3000 moet kosten, vanaf vandaag te pre-orderen is. Deze kits zullen vanaf 30 maart bezorgd gaan worden. In deze Development Edition, zoals hij genoemd wordt, zitten een aantal instructievideo’s, extra uitleg en drie games gemaakt door Microsoft.

Één van deze games is een nieuwe game met Conker in de hoofdrol, de populaire eekhoorn gemaakt door Rare. De titel is Young Conker en is ontwikkeld door Asobo Studios. Een opvallend aspect aan deze game is dat de in-game omgeving verandert afhankelijk van de ‘echte wereld’ van de speler. Kudo Tsunoda van Microsoft legt het uit:

Dit betekent dat iedere persoon een unieke gameplay-ervaring zal hebben, gezien de omgeving van de spelers uniek is. Het is geweldig hoe verschillend de speelervaring voelt tussen spelen in je woonkamer ten opzichte van bijvoorbeeld je keuken of slaapkamer. Zelfs het opstarten van de game in een andere hoek van de kamer zorgt voor een nieuwe en dynamische speelervaring.

De andere twee games zijn de shooter RoboRaid en de titel Fragments, die spelers in de rol van onderzoeker en in een Augmented Reality van een crimineel drama plaatst dat zich afspeelt in jouw woonkamer.

Naast de games bevat de HoloLens ook nog overige applicaties zoals HoloStudio, waarbij ontwikkelaars gemakkelijk 3D-beelden kunnen creëren en implementeren, een verbeterde versie van Skype en HoloTour waardoor je in VR plekken als Rome en Machu Picchu kunt bekijken.