Ontwikkelaar: We werken aan Xbox One VR-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ontwikkelaar: We werken aan Xbox One VR-game

De geruchten rondom virtual reality voor de Xbox One lijken steeds hardnekkiger te worden. ArsTechnica meldt dat er sowieso één studio een VR-game voor Microsofts console in de planning heeft staan, welke tijdens de E3 onthuld zou moeten worden. Om welke ontwikkelaar het gaat kan de website echter niet bekendmaken.

De informatie richting ArsTechnica komt volgens de website rechtstreeks van de ontwikkelaar vandaan. Als onderdeel van een pre-E3 planning kwam de game ter sprake en werd later eveneens door een pr-vertegenwoordiger van de studio bevestigd tegenover de website. De website kan echter de naam van de game of de studio niet bekendmaken. Wel laat de website weten dat het gaat om een bekende Europese studio die werkt aan een “nieuwe VR-game in een universum van een bekende, langlopende serie.”

Volgens ArsTechnica is de game in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hoewel de demo tijdens de E3 waarschijnlijk zal plaatsvinden op een pc of PlayStation 4, benadrukt de pr-vertegenwoordiger dat er ook een Xbox One-versie op de planning staat. Aangezien de werktitel van de game duidelijk VR bevat, lijkt het niet om een afgeslankte versie te gaan voor Microsofts console, maar om een volledige versie.

Geruchten rondom een virtual reality headset voor Microsofts Xbox One lijken steeds hardnekkiger te worden. Eerder deze week kwamen we al met het nieuws dat Microsoft twee nieuwe modellen voor de Xbox One in ontwikkeling zou hebben. Eentje daarvan zou vele malen krachtiger zijn dan de huidige Xbox One en ondersteuning bieden voor een virtual reality headset.