Ontwikkelaar van Unravel en EA gaan weer samenwerken

Ontwikkelaar van Unravel en EA gaan weer samenwerken

Unravel-ontwikkelaar Coldwood Interactive en uitgever Electronic Arts zullen voor het volgende project van de Zweedse studio wederom de handen ineen slaan. Dit heeft EA’s executive vice president Patrick Söderlund tijdens hun 2016 Investor Day uit de doeken gedaan.

Dit komt voor de fans van Unravel als een geschenk uit de hemel, waarvan er op de redactie van GameCensor al een paar rondlopen. Hoewel de letterlijke woorden niet door Söderlund zijn gesproken, lijkt een uitspraak van hem wel te bevestigen dat het om een sequel van Unravel gaat. Söderlund liet namelijk weten ‘een nieuwe overeenkomst te hebben getekend met Coldwood Interactive voor de volgende versie van de game’. Gezien Coldwood Interactive slechts een game op het repertoire heeft staan, namelijk Unravel, lijkt het er dus op dat naar deze game wordt gerefereerd.

De platform-game Unravel wist na de aankondiging op diverse beurzen behoorlijk wat bekijks te trekken, vooral vanwege de grafische stijl die de ontwikkelaar had gekozen. Na lancering bleken de ontwikkelaars niets te veel te hebben gezegd, wat ook bleek uit onze eigen review. EA zelf heeft nog niet gereageerd op de speculaties over een sequel, dus het blijft een kwestie van afwachten wat voor game Coldwood Interactive gaat ontwikkelen. Zodra er meer nieuws over te melden valt, lees je het uiteraard bij Pixel Vault.