Ontwikkelaar van Rising Storm onthult nieuwe game

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Ontwikkelaar van Rising Storm onthult nieuwe game

Antimatter Games, de ontwikkelaar van de Rising Storm-serie, onthulde vandaag een gloednieuwe game genaamd ’83. De game is een first-person shooter waarbij een totaal van 80 spelers samen kunnen spelen. Er verscheen ook een trailer die wat korte beelden van de nieuwe titel laat zien.

’83 is een grootschalige, tactische shooter waarbij twee teams het moeten uitvechten op een grote map. De game speelt zich af tijdens een alternatieve versie van de Koude Oorlog dat uiteindelijk leidt tot een conflict tussen de NAVO en het Warschaupact.

De ontwikkelaar belooft wel het realisme en de historische authenticiteit van die periode te behouden. Dat is ook één van de redenen dat de Rising Storm-serie zich onderscheidt van grote titels als Call of Duty en Battlefield. De game bevat geen health regeneration of speciale vaardigheden voor je soldaat.

De studio onthulde ook dat je prestaties in elk gevecht invloed hebben op de grootschalige oorlog. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet bekend, al zegt Antimatter Games wel dat de veranderingen duidelijk zichtbaar zijn. Uitzonderlijk getalenteerde spelers hebben ook iets om naar uit te kijken. De game zal namelijk uitzonderlijke prestaties belonen met in-game items, achievements en titles.

In de komende maanden verschijnen er meer details omtrent ’83. De website kan je hier bezoeken en de trailer kan je hieronder bekijken.