Ontwikkelaar van PUBG verhuist naar Amsterdam

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Ontwikkelaar van PUBG verhuist naar Amsterdam

PlayerUnknown’s Battlegrounds verscheen in 2017 op Steam nadat het uit Early Access kwam. Sindsdien spelen er dagelijks een heleboel mensen de game en bezit het nog steeds het record voor meeste piekspelers ooit in handen. In een bericht op Twitter laat de ontwikkelaar van PUBG weten dat hij verhuist naar Amsterdam om te werken aan een nieuw project.

In het bericht laat Brendan Greene weten dat hij in Amsterdam een nieuwe divisie genaamd PUBG Special Projects gaat oprichten. Dat betekent dat hij niet langer werkt als ontwikkelaar aan de game. Brendan blijft wel als consulent betrokken bij Playerunknown’s Battlegrounds. De reden van zijn vertrek ligt hem bij het gemis van een “thuis”, aldus Greene.

Brendan ontwikkelde eerst modificaties voor Arma 2 voor hij begon aan de ontwikkeling van PUBG. Hij ontwikkelde zijn eerste battle royale-mod genaamd DayZ: Battle Royale, dat op dat moment nog een modificatie was van Arma 2 en geen opzichzelfstaande game. Later besloot de ontwikkelaar te verhuizen naar Zuid-Korea om te werken voor Bluehole. Daar ontwikkelde hij samen met de studio de game Playerunknown’s Battlegrounds.