Ontwikkelaar Studio MDHR stelt Cuphead uit naar 2017

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Studio MDHR stelt Cuphead uit naar 2017

Lange tijd zag het er naar uit dat Cuphead af zou stormen op een release in 2016. Inmiddels zijn de laatste maanden van het jaar ingegaan en is nieuws over een exacte releasedatum uitgebleven. Vandaag maakte ontwikkelaar Studio MDHR bekend de releasedatum van de cartooneske game op te schuiven naar 2017.

Cuphead is een game waarbij Studio MDHR de inspiratie van tekenfilms uit de jaren ’30 heeft gehaald. De ontwikkelaar heeft in een statement op zijn website te kennen gegeven dat het team zich genoodzaakt ziet de game uit te stellen naar het komende jaar. Dit om te voorkomen dat Studio MDHR zich anders drie slagen in de rondte moet werken om de game nog dit jaar in de schappen te krijgen.

We hadden Cuphead graag 80 jaar na 1936 uitgebracht, maar het zullen er 81 worden. Gedurende dit jaar hebben we intern veel gesproken om de game nog voor het einde van het jaar uit te brengen, maar helaas hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen de game uit te stellen naar volgend jaar om onze visie voor de game intact te houden en niet in te leveren op kwaliteit. We zijn blij om te kunnen mededelen dat Cuphead halverwege 2017 uit zal komen.

Studio MDHR maakte in 2014 bekend bezig te zijn met Cuphead en in de loop der tijd is er al het een en ander aan materiaal naar buiten gebracht dat goed werd ontvangen. De groep gamers die zich verheugt op deze game zal echter moeten wachten tot medio 2017 voordat deze op de pc en Xbox One zal verschijnen.