Ontwikkelaar Life is Strange wil tweede seizoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Life is Strange wil tweede seizoen

De markante adventure-game Life is Strange zit er met de release van het vijfde deel op, maar als het aan ontwikkelaar Dontnod Entertainment ligt zal er een vervolg komen.

Sinds Telltale de kunst van de episodic adventure game zo’n beetje heeft geperfectioneerd, beleeft het adventure-genre een comeback. Dontnod Entertainment deed hieraan mee en leverde met Life is Strange een markante doch degelijke ervaring. De game telt vijf afleveringen, maar als het aan de ontwikkelaar ligt kunnen we een tweede seizoen verwachten. Medeoprichter van Dontnod Entertainment Alain Damasio heeft aan het script van het eerste Life is Strange gewerkt en heeft toegegeven dat, mocht hij de kans krijgen, het weer zou doen voor een mogelijk vervolg.

“Ik heb aan het script van de eerste Life is Strange gewerkt en indien nodig zal ik hetzelfde doen voor Life is Strange 2.”

Deel vijf (en tevens het laatste deel) van het eerste Life is Strange is sinds een paar weken uit. Alle vijf de delen hebben hoge scores gekregen en waren in juli van dit jaar in totaal meer dan een miljoen keer verkocht. De wil vanuit Dontnod Entertainment lijkt aanwezig, maar voorlopig is het niet bekend of uitgever Square Enix wel akkoord gaat met een tweede seizoen.