Ontwikkelaar Level-5 gaat Nintendo Switch ondersteunen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Level-5 gaat Nintendo Switch ondersteunen

De studio Level-5 is geen vreemde als het gaat om games voor Nintendo-platformen. De ontwikkelaar van onder andere de Professor Layton-serie heeft bevestigd dat de Nintendo Switch ook software kan verwachten van de studio. Het lijkt er alleen op dat we hier toch een tijdje op moeten wachten.

Level-5 is verantwoordelijk voor de populaire Nintendo-games als Professor Layton en Yo-Kai Watch alsmede Ni No Kuni: Wrath of the White Witch die exclusief voor PlayStation is gemaakt. CEO van de studio Akihito Hino heeft vandaag in een interview gezegd dat Level-5 van plan is games te maken voor de Nintendo Switch. Er zal echter geen game tegelijk met de nieuwe console van Nintendo uitkomen.

We zijn van plan om de Nintendo Switch te ondersteunen met onze software, maar ik denk dat het heel belangrijk is om te ontdekken wat de beste manier is om alles uit de console te halen. Mede hierdoor zijn er geen Level-5 games te koop met de release van de Nintendo Switch. Zodra we weten hoe we het beste om kunnen gaan met de nieuwe console gaan we zo snel mogelijk aan de slag.

Het ziet er dus naar uit dat de pijpleiding voor Nintendo Switch games nog niet overvol is. Dit kan ook komen door het feit dat Level-5 nog druk bezig is met Ni No Kuni: Revenant Kingdom voor de PlayStation 4. Deze game heeft echter nog geen releasedatum dus een Nintendo Switch-versie van deze game zou ook zomaar mogelijk kunnen zijn.