Ontwikkelaar komt met ‘spiritueel vervolg’ Burnout-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar komt met ‘spiritueel vervolg’ Burnout-game

Ontwikkelstudio Three Fields komt met een “spiritueel vervolg” op een van de Burnout-games. De game zal voor de pc, Xbox One en PlayStation 4 worden gemaakt. Ook krijgt het waarschijnlijk ondersteuning voor PlayStation VR en Oculus Rift.

Dat bevestigde de studio tegenover Videogamer.com. Het is onduidelijk of uitgever EA betrokken is bij het project of dat het gaat om een game die volledig buiten de serie van Burnout wordt uitgebracht. De games in die serie werden ontwikkeld door de studio Criterion Games en sinds 2004 uitgegeven door EA. Mede-oprichters Alex Ward and Fiona Sperry van Criterion begonnen vorig jaar hun eigen Three Fields.

Op Twitter hintte de ontwikkelaar al naar een “vervolg” in de Burnout-serie, waarvan de laatste volwaardige titel in 2008 verscheen. “Twee dingen. Onze eerste game is een multiplayer-sportgame. Die komt in de lente van 2016. Daarna maken we een racespel”, meldde de studio. Kort daarop kwam een tweede tweet: “Wat voor soort racespel? Een spirituele opvolger. Snelheid. Verkeer. En botsingen. Heel veel botsingen.” In een derde bericht winde de studio er geen doekjes meer om: “Maar een spiritueel vervolg waarop? De tweede, de derde of de vierde?”

Er zijn in totaal vijf volwaardige Burnout-games uitgebracht. Omdat de studio in de tweets niet praat over de vijfde game in de serie, Burnout: Paradise, lijkt het erop dat de ontwikkelaar afstapt van het open wereldsysteem dat in die game werd geïntroduceerd. In 2011 kwam EA met de Spin-off Burnout: Crash voor mobiele apparaten en later ook consoles.