Ontwikkelaar Kardashian-game wordt aangeklaagd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Kardashian-game wordt aangeklaagd

De ontwikkelaar van een game voor de mobiele platformen gebaseerd op de ster Kim Kardashian wordt beschuldigd van plagiaat. De aanklagers dienen een schadeclaim in van $10 miljoen.

Just Games Interactive Entertainment heeft een aanklacht tegen Glu Mobile ingediend. Het bedrijf zou eerder een “gedetailleerde pitch” gemaakt hebben voor een game gebaseerd op de tv-bekendheid Kim Kardashian. Die pitch werd getoond aan de manager (en tevens moeder) van Kardashian, Kris Jenner, die het vervolgens afwees. Volgens Just Games Interactive Entertainment zaten er in die pitch veel elementen die later opdoken in de game Kim Kardashian: Hollywood die ontwikkeld en uitgebracht is door Glu Mobile. Het bedrijf heeft hier nooit een betaling voor gekregen en daarom dienen ze een aanklacht tegen ontwikkelaar Glu Mobile en Jenner in. Ze eisen $10 miljoen, iets wat misschien overdreven veel lijkt, totdat je nagaat dat het spel zo ontzettend populair is dat het in 2014 alleen al mogelijk $200 miljoen heeft opgeleverd.

Kim Kardashian: Hollywood mag dan wel free-to-play zijn, maar de game kent veel microtransacties die de game op moeten laten schieten of die de speler meer acties verschaffen. De bedragen die je kunt spenderen verschillen. Je kunt geld uitgeven voor nieuwe kleding of $40 uitgeven voor een in-game ketting. Het spel in kwestie bevat cutting-edge gameplay zoals de mogelijkheid om verschillende premières bij te wonen, nachtclubs binnen te gaan, luxueuze huizen aan te schaffen en je celebrity-vriendje te dumpen.