Ontwikkelaar Just Cause en Tomb Raider verlaat studio

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Just Cause en Tomb Raider verlaat studio

Gamestudio Square Enix neemt afscheid van uitvoerend ontwikkelaar Darrell Galagher, welke onder andere de titels Just Cause 3 en Rise of the Tomb Raider heeft overzien. Galagher heeft meer dan tien jaar bij de studio gewerkt.

Darrell Galagher is hoofd product ontwikkeling van Western Studios en zijn meest recente werk is terug te zien in titels zoals Just Cause 3 en Rise of the Tomb Raider. Ook heeft hij gewerkt aan in 2016 uitkomende titels zoals Hitman en Deus Ex: Mankind Divided. Het verlaten van Gallagher werd bekend door een aankondiging van Square Enix CEO Phil Rogers.

“Vandaag kondigde Darrell Galagher aan dat hij Square Enix aan het eind van dit jaar zal gaan verlaten. Darrel werd hoofd van Crystal Dynamics in 2009 en zorgde ervoor dat de studio de Tomb Raider-franchise een reboot gaf, de laatste drie jaar was hij leidinggevende bij Western Studios. Ik wil hem bedanken voor zijn aandeel aan Square Enix, ik vind het jammer hem te zien gaan maar ik respecteer zijn beslissing en ben dankbaar voor zijn werk aan het bedrijf in de afgelopen tien jaar.”

Momenteel is nog onbekend wie de opvolger van Galagher zal zijn, of wat de ontwikkelaar zelf in de toekomst gaat doen.