Ontwikkelaar had grootse plannen voor Disney Infinity 4.0

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Ontwikkelaar had grootse plannen voor Disney Infinity 4.0

Eerder deze week verscheen het nieuws dat Disney heeft besloten om te stoppen met het uitgeven van videogames. Daarbij kwam ook het nieuws dat de ontwikkeling van Disney Infinity werd stopgezet. Uit een uitgebreid verslag van Kotaku blijkt echter dat de studio achter de game nog grootse plannen had.

Zou de serie niet zijn stopgezet, dan zou er in het volgende deel onder andere content hebben gezeten van Rogue One: A Star Wars Story en Guardians of the Galaxy 2.  Ook zouden er plannen zijn geweest voor grotere beeldjes die spelers konden kopen, in een 12 inch formaat. Daarnaast zou er een uitgebreide verhaalmodus komen waarin karakters uit het Star Wars-, Marvel- en Disney-universum zouden samenkomen.

Volgens de bronnen zouden Buzz Lightyear, Elsa, Hulk, Iron Man’s Hulkbuster-pak, Jack Skellington en Darth Vader een 12 inch beeldje krijgen om te gebruiken in de game. Deze beeldjes zouden meer details hebben dan de standaard beeldjes en zelfs licht geven wanneer ze in gebruik waren. Zo ver zal het echter nooit komen nu de ontwikkeling van de serie is stopgezet.

Naast content rondom Rogue One en Guardians of the Galaxy 2 zou er ook content in de game hebben gezeten rondom Cars 3, Star Wars Episode VIII, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Coco en Moana. Ninja Theory, bekend van onder andere DmC: Devil May Cry, zou hebben geholpen aan de content voor Rogue One. Studio Gobo, verantwoordelijk voor de Star Wars-playsets in Disney Infinity 3.0, zou hebben gewerkt aan content voor de nieuwe Disney-film Moana.

Voor meer details over Disney’s keuze om te stoppen met het uitgeven van games lees je dit bericht.