Ontwikkelaar Epic Games klaagt gamer aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Epic Games klaagt gamer aan

De ontwikkelaar van Paragon, Epic Games, klaagt een Duitse gamer aan nadat hij een hack heeft ontwikkeld die hij tegen een maandelijks tarief aanbood aan andere gamers.

Robin Kreibich uit het Duitse Konstanz bracht zijn hack op de markt en tegen maandelijkse betaling konden gamers gebruikmaken van de hack in Paragon. Hij ontwikkelde de hack kort nadat de game uitgebracht werd in Early Access. De hack zorgde ervoor dat gamers gebruik konden maken van cheats zoals een aimbot, triggerbot, 3D radar en 2D radar. Daarnaast kon het zo ingesteld worden dat het moeilijker te detecteren was dat iemand gebruikmaakte van de cheats. Zo konden spelers ervoor kiezen de snelheid aan te passen waarmee de aimbot richtte.

Door de hack kon je ook zien waar alle vijandelijke spelers zich in het level bevonden en verkondigde Kreibich in zijn advertentie zelfs dat spelers zich geen zorgen hoefde te maken om gepakt te worden door anti-cheat software, omdat de hack volledig verborgen is voor dat soort software. Epic Games heeft begin juni een aantal YouTubers verzocht hun video offline te halen waarin de hack werd gebruikt. Robin Kreibich viel door de mand nadat hij bij YouTube het verzoek had gedaan deze video’s weer online te laten zetten.

Epic klaagt Kreibich aan voor copyrightschennis, competitievervalsing en het verbreken van de geaccepteerde gebruikersvoorwaarden en zij willen de zaak met de Duitser gaan uitvechten in de rechtszaal.

Advertentie 
 Pixel Vault