Ontwikkelaar Crytek in zwaar weer

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontwikkelaar Crytek in zwaar weer

De Duitste ontwikkelaar Crytek, onder meer bekend als de bedenker van de Far Cry-serie, Crysis en recentelijk de Xbox One Exclusive Ryse, verkeert in zwaar weer. Dit meldt het Duitse GameStar in een rapport dat is in te zien op NeoGaf. Volgens de bronnen heeft het bedrijf niet de financiële draagkracht om het team, bestaande uit 800 mensen, te ondersteunen.

Recente IP’s die het bedrijf uitbracht bleken allemaal onsuccesvol. Onder meer Warface deed het niet goed in de Westerse landen en Ryse bleek een minder groot succes dan gedacht. Microsoft heeft de mogelijkheid een financiële injectie te geven voor de ontwikkeling van Ryse 2, maar zegt deze niet toe. Dit omdat zij zeggenschap willen over het handelsmerk van de serie. Ook het paradepaardje van de studio, de CryEngine, verkoopt niet zo goed als gehoopt. De engine die het makkelijker moet maken voor andere ontwikkelaars om een basis voor hun game te ontwikkelen, blijkt niet gebruikersvriendelijk.

Co-directeur Avni Yerli houdt de moed hoog met een recentelijke financiële injectie in het bedrijf. Of dit echter genoeg blijkt voor het bestaansrecht van Crytek, moet nog blijken.