Ontwikkelaar achter Allison Road richt zich op Kickstarter

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Ontwikkelaar achter Allison Road richt zich op Kickstarter

De ontwikkelaar achter Allison Road, Lilith LTD., heeft zich tot Kickstarter gericht om zo voldoende geld binnen te halen om de indie horror game daadwerkelijk uit te kunnen brengen.

Lilith LTD. werd een paar maanden geleden ineens heel bekend, nadat duidelijk werd dat zij bezig waren met Allison Road. Dit doordat zij de game grotendeels wilden baseren op het populaire, maar intussen verwijderde P.T. Om de game te kunnen maken heeft de ontwikkelaar eigenlijk meer mensen nodig dan dat zij momenteel in dienst hebben. Om deze reden hebben zij zich gericht op Kickstarter om zo hopelijk het benodigde geld binnen te kunnen halen. In de campagne op Kickstarter wordt duidelijk dat ze £250.000 (ongeveer €293.000) hopen binnen te halen.

Daarnaast werd bekend dat, mochten zij de benodigde funds binnen kunnen halen, de game eind 2016 verwacht wordt voor een release op pc. Als alles mee zit verwachten zij daarna ook versies uit te kunnen brengen voor Linux, Mac en consoles. De volledige Kickstarter campagne is te bekijken op de website, waar ook drie originele soundtracks te vinden zijn. De donaties die men kan geven variëren van £5 en £5000. De presentjes die mensen kunnen krijgen zijn afhankelijk van de donaties, uiteenlopende van een speciaal bedankje in de backers-sectie tot aan een trip naar Engeland om de game eerder te kunnen spelen.