Ontslag van componist Destiny heeft geen effect op release

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Ontslag van componist Destiny heeft geen effect op release

Pete Parsons, de chief operating officer van Bungie, heeft aangegeven dat het ontslag van huis-componist Marty O’Donnell geen effect zal hebben op de productie van Destiny. Ondanks dat O’Donnell geen deel meer uit maakt van het Bungie-team zal zijn muziek nog steeds te horen zijn in de game.

“Ik denk dat de fanbasis van Bungie uitkijkt naar het horen van Marty’s muziek, Mike Salvatori’s muziek, C. Paul’s muziek en de muziek van Paul McCartney in de game. Dat gaat opwindend zijn voor mensen. Het wordt een grote, geweldige ervaring”, aldus Parsons. Marty O’Donnell werkte voormalig als audio regisseur bij Bungie maar werd onlangs “zonder reden” ontslagen. Wat de exacte reden is geweest voor het ontslag is nog niet duidelijk. Voordat hij aan de soundtrack van Destiny begon was hij o.a. verantwoordelijk voor de muziek in de eerdere delen van de Halo serie die door Bungie werden ontwikkeld.

De componist heeft nog geen concrete uitspraken gedaan over wat hij in de toekomst zal gaan doen. Hij meldde wel dat het verplaatsen van zijn focus op videogames naar de filmindustrie in de lijn der mogelijkheden ligt. “Ik heb nog nooit een hele speelfilm gedaan maar ik heb wel mee gewerkt aan film soundtracks, reclames, videogames… als Steven Spielberg zou bellen zou ik geen nee zeggen”, aldus O’Donnell.