OnLive komt in november naar Nederland

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
OnLive komt in november naar Nederland

OnLive, de steamingdienst voor games, komt in november naar Nederland. De introductie valt samen met een nieuwe TV van Philips, waar de dienst ook op te gebruiken is.

Vanaf 11 november kunnen gamers gebruik maken van drie verschillende abonnementen die OnLive aanbiedt. Als eerste is er het PlayPack-abonnement waarmee spelers direct toegang krijgen tot 250 games, die via verschillende apparaten te spelen zijn. Hiervoor zal maandelijks 7,95 euro neergeteld moeten worden. Daarnaast is er het CloudLift-abonnement, waarmee spelers toegang krijgen tot 20 Steam-titels in de cloud, wat ze 5,95 per maand kost. Ten slotte is er nog het Games Bundle-abonnement, wat beide abonnementen combineert voor 9,99 per maand.

OnLive is een dienst die al een aantal jaar meedraait, maar in 2012 uit het beeld verdween toen er financiële moeilijkheden ontstonden en het een doorstart moest maken onder een andere eigenaar. Met de dienst is het mogelijk om games te spelen zonder grafische rekenkracht te gebruiken van de machine waarop gespeeld wordt. De dienst was al actief in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk en zal vanaf 11 november naast Nederland ook te gebruiken zijn in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Ierland.