Online vechten in Absolver vanaf 29 augustus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Online vechten in Absolver vanaf 29 augustus

Online actie-RPG Absolver verschijnt op 29 augustus voor pc en PlayStation 4. De game wordt ontwikkeld door de Franse indie studio Sloclap, een studio die opgericht is door voormalig Ubisoft-medewerkers. In Absolver ontwikkelen spelers hun eigen, gepersonaliseerde vechtstijl waarmee ze de strijd aangaan tegen zowel computergestuurde als menselijke tegenstanders.

In Absolver kruipt de speler in de huid van een Prospect: een krijger die diverse vijanden in het fictieve land Adal moet verslaan om zijn waarde te bewijzen aan de elite corps de Absolvers. Aan het begin van de game kiest iedere Prospect één van de drie basis vechtstijlen: de gebalanceerde Forsaken-stijl, de krachtige Kahlt-stijl, of de behendige Windfall-stijl. Iedere stijl brengt een unieke special ability en manier van spelen met zich mee. Later in het spel zijn er ook nog andere vechtstijlen beschikbaar.

Iedere Prospect heeft een combat deck, bestaande uit kaarten met verschillende moves. Door verder te komen in het spel verdienen spelers onder meer nieuwe kaarten, waardoor ze nieuwe moves en aanvallen voor hun Prospect vrijspelen. De aanvallen van je Prospect zijn daarmee compleet aan te passen aan jouw wensen als speler.

Een andere manier om nieuwe aanvallen en vechtstijlen te leren is door een andere speler uit te kiezen als mentor en loyaal te blijven aan je gekozen mentor. Door een Prospect met een hoger level als mentor te nemen, kun je als beginnende Prospect snel een uitgebreid arsenaal aan aanvallen ontwikkelen. Het mentorsysteem is één van de unieke multiplayer-toepassingen van Absolver. Daarnaast bied Absolver ook de mogelijkheid om je krachten te meten met andere spelers, of samen quests op te lossen in de wereld van Adal.