Online vechten en ruilen in Pokémon: Let’s Go kan alleen met abonnement

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Online vechten en ruilen in Pokémon: Let’s Go kan alleen met abonnement

Via Eurogamer heeft The Pokémon Company laten weten dat het online ruilen en vechten met andere spelers alleen via een abonnement kan. Vanaf september moeten Nintendo Switch-gebruikers namelijk betalen om online te spelen. 

De woordvoerder van The Pokémon Company laat aan Eurogamer weten dat het net als in eerdere Pokémon-games mogelijk is om te ruilen en te vechten met andere spelers. Deze functies zullen echter in een simpelere vorm terugkeren. Hierbij zullen de GTS, Wonder Trade of Battle Spot niet meer beschikbaar zijn.

De ruil- en vechtfuncties kunnen online of lokaal gebruikt worden als de speler in het bezit is van een actief lidmaatschap voor de Nintendo Switch Online-service. Vanaf september moeten Switch-gebruikers namelijk 19,99 euro per jaar betalen om online van games te genieten. Nintendo heeft echter wel aangegeven dat klassieke games gratis te krijgen zijn via deze dienst.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! verschijnen op 16 november voor de Nintendo Switch. De games spelen zich af in de welbekende Kanto-regio waar de eerste delen van de reeks zich ook afspeelden. Meer details rondom de games wordt op een later moment naar buiten gebracht.