OnePlus 6 aankondiging

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
OnePlus 6 aankondiging

Het is mei en dat betekent dat het weer tijd is voor een vlaggenschip-release van de Chinese fabrikant OnePlus. Hoewel de specs al gelekt zijn, is het toch prettig om eerstehands bij de release te horen hoe het nieuwe toestel eruit gaat zien. Verder weten we nu ook de prijzen en de releasedata van niet alleen alle varianten van de OnePlus 6 maar ook een tweede product dat is aangekondigd.

Na het standaard cheezy marketingspotje dat de livestream opende, viel er gelijk iets op. Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, had het ineens over twee producten. Het werd al snel duidelijk: naast de OnePlus 6 ook de eerste Bluetooth oortjes van OnePlus werden aangekondigd. Twee oortjes met een kabel ertussen en een batterij die in je nek hangt en die uitgerust is met de bekende OnePlus Dash Charging-technologie. Een grappige functie van de oortjes is dat de achterkantjes van de aluminium behuizing magnetisch tegen elkaar klikken, waarmee de oortjes worden uitgeschakeld.

Verder ondersteunen ze Google Assistant en zijn ze uitgerust met de aptX codec voor draadloze audio. De Bullets komen op 5 juni uit en zullen € 69,- gaan kosten. Pei maakte de opmerking dat een 3,5 mm jack met dit soort Bluetooth oortjes niet nodig is, maar deze is nog wel aanwezig op de OnePlus 6.

OnePlus 6 aankondiging

 

Design

De grote knaller van de avond was natuurlijk de OnePlus 6. Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant is niet radicaal anders dan de 5T, maar wel met één groot verschil: de standaard aluminium achterkant is vervangen met glas. Helaas betekent dit niet dat er ook ondersteuning is voor draadloos opladen. Tussen de glazen voor- en achterkant zit een aluminium chassis. De glanzende Mirror Black variant en een doffe Midnight Black variant (die er in het oog uitziet als aluminium, maar stiekem glas blijkt te zijn) behoren tot de mogelijkheden.

Ook gaat er een doffe Silk White variant in de verkoop als limited edition, met een witte achterkant en een roosgoude aluminium rand. Het scherm is 1080 x 2280 pixels op 6,28 inch doorsnede (15,95 cm) – even breed maar een slagje hoger dan het scherm van zijn voorganger. De camera, telefoonspeaker en sensoren aan de voorkant zitten à la iPhone X in een ‘notch’; een inkeping aan de bovenkant van het scherm.

Werkpaard

De CPU van het toestel is de Qualcomm Snapdragon 845 met een Ardeno 630. Een stapje sneller dan de 835 die in de OnePlus 5 en 5T zijn huis vond. Een snellere processor betekent hopelijk ook een snellere ervaring, maar hoe dat in de praktijk uitpakt moeten we nog maar bezien. Qua werkgeheugen zijn er, net als bij de 5 en de 5T, twee opties: 6GB of 8GB. Qua opslag zijn er nu zelfs drie opties.

OnePlus 6 aankondigingNaast de bekende 64GB en 128GB is er nu ook een 256GB optie. Het geheel krijgt z’n juice van een 3300 mAh accu. Verder is de gebruikelijke dual SIM ook aanwezig. Pei had het heel even over verbeterde caching-algoritmes, waarbij de Snapdragon 845 probeert te voorspellen welke data de gebruiker wanneer nodig zou hebben voor een snelle en responsieve software-ervaring. Daarnaast krijgt Gaming Mode het extraatje dat het achtergrondprocessen minder CPU toebedeelt, zodat de game-ervaring zo soepel mogelijk verloopt.

Kekke selfies

Na het enorme succes van de camera op de 5 en de 5T, was het een verwacht bulletpoint bij deze presentatie. Er is sprake van een dubbele camera, eentje van 20 MP en eentje van 16 MP. De dubbele camera wordt niet alleen gebruikt voor optische zoom, maar ook voor dieptemetingen voor het toepassen van het kunstmatige bokeh-effect in portretmodus. Nieuw in de OnePlus 6 is het feit dat de 20 MP camera optische beeldstabilisatie (OIS) bevat.

Verder zal de portretmodus ook via software naar de selfiecam komen. Een andere nieuwe functie is een 480 bps super slo-mo modus. Uniek hieraan is dat de camera tot een volle minuut aan opnames kan maken, waarna de gebruiker zelf kan besluiten welk deel in super slo-mo wordt opgeslagen.

Op softwareniveau kunnen we de gebruikelijke Oxygen OS-versie van Android verwachten, in Androidversie 8.0. Een extra bonus op de OnePlus 6 is echter dat het één van de eerste toestellen op de markt wordt waarop de bètaversie van Android P getest kan worden.

OnePlus 6 aankondiging

Vanaf 22 mei zijn de volgende drie varianten van de OnePlus 6 beschikbaar:

  • Mirror Black, 6GB RAM, 64GB opslag: € 519,-
  • Mirror Black/Midnight Black, 8GB RAM, 128GB opslag: € 569,-
  • Midnight Black, 8GB RAM, 256GB opslag: € 619,-

De Silk White variant komt met 8GB RAM en 128GB opslag voor € 569,- en is beschikbaar vanaf 5 juni, voor een beperkte tijd.