Ondanks gebreken is de Switch de bestverkochte Nintendo-console

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Ondanks gebreken is de Switch de bestverkochte Nintendo-console

Ondanks het feit dat mensen veel problemen met de Switch hebben gehad, brak de console binnen de eerste twee dagen al records in Noord- en Zuid-Amerika. Ook in Europa is dit het geval, waardoor de Switch in ieder geval in het westen de bestverkochte Nintendo-console is.

De Amerikaanse directeur van Nintendo liet dit weten aan Nick Wingfield, een schrijver voor de New York Times. Hoewel Nintendo nog geen cijfers gepubliceerd heeft, bevestigen meerdere woordvoerders het nieuws. Ook in de Benelux brak de Switch records; volgens Nintendo zou dit haar beste lancering tot nu toe zijn geweest. Ondertussen is de console al vaker verkocht dan de Wii en de Gamecube. Wat het effect van het tekort aan producten op deze cijfers is, blijft echter onduidelijk.

In Japan deed de console het niet goed genoeg om de cijfers van de Wii in te halen. Daar werden volgens Yuji Nakamura van Famitsu 313.700 exemplaren verkocht, terwijl klanten 371.900 Wii-consoles gekocht hadden. Daarbij gaf Nakamura wel aan dat de Switch niet in een vakantieperiode uitkwam, zoals dat bij de Wii wel het geval was.

Ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild breekt records: het is blijkbaar de bestverkochte game die bij de lancering apart van een console te koop was. Daarbij moet men wel melden dat klanten naast Breath of the Wild geen andere grote games konden kopen. Momenteel is dus de Zelda-game die het meest verkocht is.