Offline co-op en geen Season Pass voor Star Wars Battlefront II

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Offline co-op en geen Season Pass voor Star Wars Battlefront II

Na teasers en leaks is het nieuws van Star Wars Battlefront II eindelijk officieel: 17 november komt de game naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Naast informatie over de inhoud van de singleplayer-campagne en dergelijke, zijn er ook al andere details bekendgemaakt.

Zo weten we nu via Xbox Wire dat er de mogelijkheid zal zijn om met vrienden samen te spelen in een offline co-op modus. Op de consoles kun je de goede oude tijden herleven door met z’n tweeën op de bank te zitten en split-screen te spelen. De prijzen die je hiermee wint, kun je met je meenemen naar de online multiplayer.

Daarnaast gaf Mashable aan dat er geen Season Pass gaat komen voor Star Wars Battlefront II. De creative director van DICE vertelde dat een Season Pass slecht zou zijn voor een game als deze. Momenteel is de ontwikkelaar bezig om hiervoor een alternatief te vinden, aldus Bernd Diemer.

Electronic Arts heeft ook meer uitleg gegeven over de multiplayer. In de sessies kunnen namelijk veertig spelers tegelijk vechten. De locaties waarin gevochten wordt, komen uit alle drie de tijdperken van de films. Ook krijgen spelers de keuze uit verschillende voertuigen en aanpasbare personages, waaronder troopers en starfighters.

Uiteindelijk zijn ook details over de pre-order bonussen bekendgemaakt. Bij een pre-order van een normale editie krijgen spelers thema’s voor Kylo Ren en Rey gebaseerd op The Last Jedi. Hierin zitten ook mysterieuze ‘epic ability modifiers’ voor zowel deze twee personages als de Millennium Falcon. Dit zit ook in de Deluxe Edition, die 80 dollar kost in plaats van 60 en spelers al vanaf 14 november toegang geeft tot de game. Sterkere klassen, meer ‘epic ability upgrades’ en betere wapens behoren ook tot deze versie.