Officiële FIFA 17 Eredivisie eSports-competitie start in februari

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Officiële FIFA 17 Eredivisie eSports-competitie start in februari

In samenwerking met Electronic Arts wordt er op 6 februari een officiële eSports-competitie voor FIFA 17 gehouden. In deze E-Divisie gaan alle achttien Eredivisieclubs meedoen. Elke club wordt vertegenwoordigd door een eigen gamer. Alle wedstrijden zullen live te zien zijn via Twitch, YouTube en Fox Sports.

In zeventien speelronden zullen clubs strijden voor de eerste plek en de titel FIFA 17 Ultimate Team. Eredivisieteams hebben de afgelopen maanden intensief gezocht naar een gamer die hun club gaat vertegenwoordigen tijdens de competitie. Op 1 februari worden er meer details bekendgemaakt rondom de competitie zelf. De gamers worden door hun club voorgesteld en er zal meer informatie beschikbaar zijn over wanneer de wedstrijden live te zien zijn.

Na afloop van de 17 speelronden blijft er een winnaar over die zich de kampioen mag noemen. Deze landskampioen mag Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europese versie van de competitie. De winnaar van de Championship-series mag dan weer doorgaan naar het wereldkampioenschap FIFA 17.

De Nederlandse versie van de competitie is een initiatief van de Eredivisie en in samenwerking met de Eredivisieclubs, EA Sports en Endemol Shine Nederland opgezet.