Oculus VR verrast over negatieve reacties na overname

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oculus VR verrast over negatieve reacties na overname

Na de verrassende aankondiging dat de social media gigant Facebook Oculus VR overgekocht heeft voor een luttele twee miljoen dollar, werd de media overspoeld door negatieve reactie op de aankoop. Het bedrijf, voornamelijk bekend van de virtual-reality bril Oculus Rift, geeft nu toe dat de afkeer door het publiek groter is dan ze aanvankelijk verwacht hadden.

Oculus VR vice president Nate Mitchell vertelde in een interview met Game Informer dat hij had verwacht dat de deal negatieve reacties zou oproepen, maar dat de stortvloed aan kritiek hem erg verraste, zowel vanuit de echte fans als het grotere geheel. “We gingen er vanuit dat de reactie negatief zou zijn, vooral van de kern van onze supporters. Daarbuiten verwachtten we dat het positief zou zijn. Ik denk niet dat we zo veel negativiteit in het algemeen hadden verwacht”, aldus Mitchell.

Hij gaf wel aan dat hij op Reddit en Twitter al personen had gezien die de andere kant inzagen van de deal. Hij benadrukte dat het aan Oculus VR is om mensen te onderwijzen over waarom dit een goede deal zou zijn en het een slimme zet was. De 21-jarige uitvinder van de Oculus Rift, Palmer Luckey, besloot meteen na de overname al vragen te beantwoorden op Reddit over de toekomst van het apparaat en de privacygegevens van de gebruikers na de aankoop door Facebook.