Oculus verwijdert restricties Revive van exclusieve games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oculus verwijdert restricties Revive van exclusieve games

Na de lancering van de Oculus Rift en de HTC Vive duurde het niet lang voordat de manier ontwikkeld werd om de exclusieve Rift-games te spelen op de Vive. Door middel van Revive wisten HTC Vive-gebruikers de exclusieve Oculus Rift-games te spelen, al stak Oculus daar door middel van een hardware check in hun DRM een stokje voor. Tot recent, aangezien Oculus de restricties weer verwijderd heeft.

De verwijdering van deze restricties komt zelfs voor de ontwikkelaar van Revive als een grote verrassing, wat te lezen valt in de huidige Revive-notes.

Ik heb het net zelf getest en ik kan het nog niet geloven, maar het lijkt erop dat Oculus de headset check heeft verwijderd van hun DRM in Oculus Runtime 1.5. Ik heb daarom de DRM patch teruggedraaid en alle binaries verwijderd uit de vorige versies die de patch bevatten.

Oculus heeft inmiddels zelf ook al bevestigd dat de check verwijderd is uit hun DRM. Het bedrijf heeft tegenover The Verge aangegeven geen checks te gaan uitvoeren in hun DRM voor pc.

Wij geloven dat het beschermen van de content van de ontwikkelaar cruciaal is voor het succes van VR op de lange termijn. We gaan door met stappen nemen in de toekomst om te verzekeren dat VR-ontwikkelaars kunnen blijven investeren in grensverleggende content voor VR.