Oculus Touch controllers verschijnen eind dit jaar

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Oculus Touch controllers verschijnen eind dit jaar

De Oculus Rift is al bijna een half jaar te koop en voor mensen die graag de volledige virtual reality-ervaring willen hebben, komt het bedrijf Oculus eind dit jaar met de Oculus Touch. Met dit setje controllers worden jouw handbewegingen tot in de kleinste details gevolgd, maar daar staat wel een flink prijskaartje voor tegenover.

Oculus Touch komt in een bundel met twee controllers en twee games, namelijk VR Sports Challenge en The Unspoken. Dit pakket kost 199 euro en is vanaf 6 december beschikbaar. Oculus CEO Brendan Iribe laat verder weten dat het voor ontwikkelaars relatief makkelijk is om ondersteuning van de Touch controllers toe te voegen.Met de Oculus Touch is het ook mogelijk om te gamen in een gebied van 360 graden, mits je een extra sensor achter je hebt. En met een derde sensor is het zelfs mogelijk om je hele kamer als speelveld te gebruiken. Deze sensoren zijn 79 euro per stuk en worden ook op 6 december meegeleverd.

Ten slotte heeft Oculus onthuld dat veel games de nieuwe Touch controllers al ondersteunen bij launch en dat er zelfs een aantal zijn die deze controllers verplichten. Volgens het bedrijf is de Touch wel helemaal klaar voor de lancering, aangezien ze al dagen bezig zijn met het testen van de controllers en het tracken was volgens hen “stabiel en precies”. Op 6 december kan men dit allemaal zelf gaan ervaren.