Oculus Rift krijgt investering van 75 miljoen dollar

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Oculus Rift krijgt investering van 75 miljoen dollar

Oculus, het bedrijf dat de Oculus Rift ontwikkelt, heeft 75 miljoen dollar binnengehaald om het product daarwerkelijk op de markt te krijgen. Dit laat Wired vandaag weten.

De 75 miljoen dollar is de grootste investering voor Oculus tot nu toe. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door de 19-jarige Palmer Luckey. De investering wordt geleid door investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz. Chris Dixon, investeerder bij deze maatschappij, laat weten dat hij persoonlijk bij maar vijf of zes demonstraties in zijn leven gedacht had dat de wereld zou gaan veranderen. Daarbij noemt hij de Apple II, Netscape, Google, de iPhone en nu Oculus. Hij vertelt dat dit hem heeft doen besluiten de kapitaalinjectie te geven aan het bedrijf, dat anders moeilijk hardware uit zou kunnen brengen.

Oculus zou op basis van het verkregen bedrag zo’n 250 miljoen dollar waard zijn. Het bedrijf gaf in een interview met Wired aan dat ze voorlopig niet op zoek gaan naar nieuwe investeringen, maar eerst het onlangs gekregen geld gaan gebruiken om hun product te gaan lanceren. De consumentenversie van de Oculus Rift staat voor 2014 op de planning. Er zijn al testversies in het bezit van verschillende investeerders.