Oculus Rift kost waarschijnlijk meer dan $350

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oculus Rift kost waarschijnlijk meer dan $350

Een officiële prijs voor de Oculus Rift is niet aangekondigd, maar bedenker Palmer Luckey zegt dat we niet moeten verwachten dat de prijs onder de $350 zal zijn. Hij wil de virtual reality-headset zo goed mogelijk maken, waardoor de prijs hoog uit zal vallen.

‘Voor wat, hoort wat’ moet Palmer Luckey gedacht hebben toen hem werd gevraagd over het prijskaartje van de Oculus Rift. Luckey wil met de Oculus Rift duidelijk maken dat dit de allerbeste headset voor virtual reality is, waarbij alleen de beste technieken zijn toegepast. Dat betekent dus dat met de technologie ook het prijskaartje omhoog is gegaan.

We zitten momenteel rond die prijs ($350), maar het zal zeer waarschijnlijk meer dan dat gaan kosten. De reden waarom is omdat we veel meer technieken hebben toegepast nadat de eerste twee development kits de deur uit zijn gegaan. We doen dit niet omdat we er meer geld aan willen verdienen. We hebben in de loop van de ontwikkeling keuzes moeten maken. Gaan we voor een lagere prijs ten koste van lagere kwaliteit? Of ga je voor de best mogelijke VR-headset die men kan kopen? We moeten laten zien dat dit het beste is dat we konden doen en het beste dat verkrijgbaar is. Als je dat doet, zal iedereen het ervoor over hebben.

Hij eindigde door te zeggen dat hij het vreselijk zou vinden als consumenten de eerste lijn van Oculus Rifts zou kopen en het ‘wel ok’ zouden vinden, terwijl het ook ‘geweldig’ had kunnen zijn. Het klinkt als veel geld voor een headset en niet iedereen zal het geld ervoor over hebben. Maar verwacht wordt dat net als bij alle andere elektronica de prijs na verloop van tijd zal dalen zodat meer mensen het kunnen kopen.