Oculus Rift gaat 699 euro kosten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Oculus Rift gaat 699 euro kosten

Oculus heeft vandaag de verkoopprijs van de Oculus Rift bekendgemaakt. De headset zal voor 699 euro over de toonbank gaan. Daar zullen ook nog verzendkosten bij komen, welke standaard niet in de prijs zit.

Vanaf heden is de headset te bestellen op de website van Oculus, maar het blijkt dat de levertijd zal variëren. Toen de pagina net live ging was de levertijd nog maart, maar ondertussen is deze al opgelopen tot mei. Oculus geeft aan dat het bedrijf ook aan “geselecteerde winkels” gaat leveren, maar in welke landen dit zal gebeuren en aan welke winkels geleverd zal worden, is op dit moment nog onbekend.

Wanneer je een Oculus Rift wilt reserveren, zullen er niet direct kosten in rekening worden gebracht. Volgens bedenker Palmer Luckey zullen de kosten pas in rekening worden gebracht op het moment dat de headset naar je wordt gestuurd. Bovenop de kosten van de headset komen ook nog kosten voor verzending, die volgens Tweakers op 42 euro liggen. Daarmee zou de totaalprijs van de headset in Nederland op 741 euro uitkomen.

Opvallend is het grote prijsverschil tussen de prijzen van de Kickstarter- en Development Kit-edities. Voor de Kickstarter-editie werd zo’n 300 euro betaald, terwijl de Development Kit 350 euro kostte. Daarnaast krijgen mensen die de headset hebben gesteund op Kickstarter een gratis consumenten-editie wanneer deze uiteindelijk echt beschikbaar is.