Oculus oprichter ontving doodsbedreigingen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Oculus oprichter ontving doodsbedreigingen

Eén van de oprichters van de Oculus Rift, Palmer Luckey, heeft sinds de Facebook-deal meerdere doodsbedreigingen gekregen via mail en telefoon. Ook zijn familie bleef niet gespaard.

In nieuws wat werkelijk te zielig is voor woorden heeft Palmer Luckey, één van de oprichters van het Oculus Rift-project, meerdere doodsbedreigingen gekregen via mail en Reddit. Zijn familie kreeg ook doodsbedreigingen en veel nare telefoontjes sinds het nieuws naar buiten was gekomen dat Oculus Rift was gekocht door Facebook.

“Dat we negatieve reacties zouden krijgen viel binnen de verwachtingen, maar dat we op zo’n kort termijn doodsbedreigingen zouden krijgen en dat mijn familie via de telefoon bedreigt zou worden had ik niet gedacht. We willen onszelf bewijzen door middel van acties en niet woorden, maar dit soort shit kan niet door de beugel, zeker als het mensen treft die helemaal niets met de Rift te maken hebben.”

Dit soort bedreigingen zijn helaas niks nieuws. De maker van Flappy Bird moest er ook aan geloven toen hij eerder dit jaar besloot de game te verwijderen van de Appstore en Google Play, om maar te zwijgen over de negatieve feedback die Ninja Theory kreeg met de reboot van Devil May Cry.