Oculus begonnen met verzending DK2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Oculus begonnen met verzending DK2

Oculus, het bedrijf achter de virtual reality-headset Rift, is begonnen met het verzenden van de tweede developer kit. Niet iedereen zal zijn bestelling direct krijgen; het bedrijf stuurt de bril in rondes van 10.000 stuks uit. De eerste 10.000 liggen sowieso nog deze maand bij mensen op de deurmat.

De eerste ladingen zullen door de hoge vraag dan ook alleen naar mensen gaan die hebben gereserveerd en nieuwe reserveringen komen achteraan de lijst te staan. Volgens Oculus is de DK2, zoals ze de nieuwe bril noemen, al ruim 45.000 keer besteld door ontwikkelaars en fans. Momenteel loopt het bedrijf nog achter in de productie van de brillen, wat kan resulteren in het feit dat spelers hun bril pas in augustus mogen ontvangen.

De nieuwe versie van de bril bevat veel nieuwe toevoegingen in vergelijking met zijn voorganger. Zo beschikt de bril nu over positiebepaling via een externe camera, waardoor het systeem veel accurater de beweging van het hoofd kan bepalen. Daarnaast beschikt het over een nieuw OLED-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en heeft het beeld een verversingssnelheid van 75Hz.

De bril is nog altijd te bestellen via de website van Oculus voor het bedrag van 350 dollar. Mocht je de bril nu nog gaan bestellen, moet je wel even geduld hebben: bestellingen die nu worden gedaan worden naar verwachting pas in september dit jaar verstuurd.