“NX wordt geen nieuwe versie van de Wii of Wii U”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“NX wordt geen nieuwe versie van de Wii of Wii U”

Hoewel Nintendo zich heeft voorgenomen dit jaar nog niets los te laten over de Nintendo NX wil Tatsumi Kimishima, de CEO van Nintendo, al wel iedereen op het hart drukken dat de console absoluut geen nieuwe Wii of Wii U gaat worden. “Het wordt iets unieks en anders”, aldus Kimishima.

Al sinds zijn aanstelling mag het geen geheim zijn dat Kimishima niet geheel optimistisch was over de huidige console van Nintendo, de Wii U. Het komt dan ook niet als een donderslag bij heldere hemel dat de volgende console, die we vooralsnog alleen kennen als de NX, van het concept van de Wii en Wii U af zal stappen. In een interview met Time nam Kimishima dan ook de tijd om dat duidelijk uit te leggen.

“Wat de NX betreft. Ik heb gezegd dat het anders is en uiteraard een nieuwe ervaring. Als je terugkijkt op ons gesprek van vandaag, dan hebben we het gehad over de overstap van Wii hardware naar Wii U hardware en hoe moeilijk het is om je klantenkring uit te leggen wat er anders en nieuw aan is. Het is moeilijk om ze te overtuigen en ze te laten wisselen van hun huidige platform naar het volgende platform. Dat gezegd hebbende kan ik je garanderen dat we niet de volgende Wii of Wii U aan het maken zijn. Het wordt iets unieks en anders. Het is iets waarbij we ons moeten distantiëren van die platformen zodat we iets kunnen maken wat zal aanspreken bij onze klantenkring.”

Als we de uitspraken van de heer Kimishima 100% letterlijk moeten nemen, zou het bijna moeten betekenen dat voornamelijke besturing met de Wii U Gamepad, iets waar men aan de hand van patentaanvragen van uit leek te gaan, toch niet in de planning zit. We zullen het volgend jaar allemaal te horen gaan krijgen, wanneer Nintendo de details uit de doeken doet. Over een ding kon Kimishima nog wel wat zeggen, namelijk de codenaam NX.

“Wat de codenaam NX betreft, volgens mij zit er niet echt een betekenis achter, en eerlijk gezegd weet ik ook niet waar het vandaan komt. Misschien had Mr. Iwata het me ooit willen vertellen, maar is hij er nooit aan toe gekomen.”