Nvidia komt met GeForce GTX 1660 Ti zonder raytracing

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nvidia komt met GeForce GTX 1660 Ti zonder raytracing

Nvidia heeft na veel geruchten de GeForce GTX 1660 Ti aangekondigd. De grafische kaart beschikt over de Turing-architectuur, maar heeft geen speciale kernen voor raytracing. De kaart krijgt een adviesprijs van 299 euro.

Er gingen al langer geruchten over een nieuwe grafische kaart in de line-up van Nvidia, ditmaal zonder raytracing. Met de GTX 1660 Ti splitst het bedrijf de line-up in twee lijnen: de GTX-lijn zonder raytracing kernen en de RTX-lijn met raytracing kernen.

Opvallend is dat Nvidia voor de GTX 1660 Ti geen Founder Edition uitbrengt. Deze variant is vaak een tijdje exclusief beschikbaar en dient als basis voor de kaarten van andere partners. Deze keer mogen partners meteen eigen varianten uitbrengen met verschillende koelers en kloksnelheden.

De Nvidia GeForce GTX 1660 Ti beschikt net als de GTX 1060 en de RTX 2060 over 6 GB grafisch geheugen, maar maakt net als de RTX-serie de opstap naar gddr6 chips. De kloksnelheid van de kaart is praktisch gelijk aan die van zijn voorganger, maar de nieuwe versie heeft meer Cuda-cores. De nieuwe kaart is per direct beschikbaar.