Nvidia komt met een nieuwe Titan GPU op de markt: de Titan Xp

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Nvidia komt met een nieuwe Titan GPU op de markt: de Titan Xp

Nvidia is nooit de beroerdste om de rijken der aarde te voorzien van GPU’s waar de rest van het gepeupel alleen maar van kan dromen en sinds vandaag is er weer een Titan X die precies die rol gaat vervullen. Met de Titan Xp kan iedereen die net een 1070 of 1080 in zijn of haar pc heeft gezet, zich weer heerlijk nietig voelen.

De eerste Titan X was al een statement en had een hele specifieke doelgroep: pc-gamers die op elk moment het allerbeste in hun kast willen hebben en het niet uitmaakt wat het kost. Voor de vorige Titan X modellen betaal je namelijk al snel meer dan €1000. Na de aankondiging van de 1080 Ti was al gauw duidelijk dat er wel snel een nieuwe Titan X moest komen, aangezien de 1080 Ti de Titan X qua power kon evenaren. Vandaag kondigde Nividia dan ook de Titan Xp aan.

De nieuwe Titan Xp doet de naam eer aan in zowel rekenkracht als prijs. De nieuwe kaart heeft 12 GB GDDR5X geheugen met een snelheid van 11,4 Ghz per seconde. Mocht je de precieze specificaties willen weten, dan moet je genoegen nemen met 3,840 CUDA cores met een snelheid van 1,6 Ghz en heeft de kaart een rekenkracht van 12 Teraflops. In vergelijking: de 1080 Ti heeft 11 GB van hetzelfde geheugen en heeft 256 CUDA cores minder tot zijn beschikking.

Je kunt de Titan Xp al bestellen bij Nvidia. Zorg dan wel dat je €1349,00 op je rekening hebt staan.