Nostalgische knokpartijen in Double Dragon IV trailer

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nostalgische knokpartijen in Double Dragon IV trailer

Vorig jaar konden we jullie al melden dat Arc System Works de rechten van de Double Dragon games heeft bemachtigd en nu kunnen we zien waar de ontwikkelaar sindsdien mee bezig is geweest. Er is namelijk een trailer verschenen waarin Double Dragon IV uit de doeken wordt gedaan. 

Double Dragon IV is een direct vervolg op het in 1991 verschenen derde deel, Double Dragon III: The Sacred Stones. In de trailer is goed te zien dat men er voor heeft gekozen trouw te blijven aan de roots van de serie, en dat we dus weer aan de slag kunnen met de broers Billy en Jimmy Lee. Ook is het meteen duidelijk dat de 8-bit graphics worden gehandhaafd en dat deze vooral sterke gelijkenissen vertonen met die van het tweede deel. Op het gebied van gameplay wordt voortgeborduurd op de vertrouwde 2D-actie die we van de serie gewend zijn.

Op de website van de ontwikkelaar wordt een prijs van 800 Yen genoemd, wat omgerekend ongeveer € 6,50 is. Wat de precieze prijs in Europa wordt is dus nog even afwachten. Vooralsnog is de game alleen voor Steam en de PlayStation 4 aangekondigd. De release staat gepland op 30 januari 2017.