Northlight engine van Remedy komt naar PlayStation 4

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Northlight engine van Remedy komt naar PlayStation 4

De Finse studio achter de Northlight engine is voornamelijk in Korea bekend, omdat ze meewerken aan de game Crossfire. Dat zegt de meeste westerse gamers weinig, maar is in het Aziatische land een populairdere shooter dan Counter-Strike. Is het voor ons dan wel interessant dat de engine voor PlayStation 4 beschikbaar wordt?

De studio Remedy werkt niet alleen aan populaire Koreaanse shooters, maar heeft ook het recente Quantum Break ontwikkelt. Deze game is alleen beschikbaar voor Windows en Xbox One en zodoende is de engine Northlight ook alleen voor deze besturingssystemen geschikt. Nu komt Remedy echter met het bericht dat ze de engine ook naar de console van Sony willen brengen. Of dit ook voor Quantum Break geldt is niet duidelijk.

Remedy heeft laten weten bezig te zijn met een nieuwe game, onder de codenaam P7. Wat voor een game dit precies gaat worden, is nog onduidelijk. Wel maakte ze al eerder bekend dat ze samen met het Koreaanse bedrijf Smilegate aan een opvolger van Crossfire werken.

Voor de ontwikkeling van Quantum Break die vorig jaar is uitgebracht, was de Finse studio voornamelijk bekend van de Max Payne- en Alan Wake-games. Het recente Quantum Break is redelijk ontvangen en volgens Remedy de reden dat 2016 met een winst van €3,9 miljoen is afgesloten.