Northgard binnenkort vroegtijdig toegankelijk op Steam

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Northgard binnenkort vroegtijdig toegankelijk op Steam

Kruis Banished met het inmiddels klassieke Rise of Nations, voeg nog wat vikingen toe en je krijgt een game als Northgard. De indie-developer Shiro Games liet haar strategie game tijdens gamescom 2016 in Keulen aan het grote publiek zien, maar nu lijkt het erop dat we binnenkort zelf met de game aan de slag kunnen.

De eerste gameplay-trailer op Gamescom liet een redelijk simpel strategiespel zien waarbij je een eigen viking-clan leidt. Northgard volgt de bekende formule van resources management en combineert dat met real-time strategie gameplay zoals we deze kennen van Rise of Nations of Age of Empires. De beelden die we op gamescom 2016 te zien kregen waren nog van de alpha-fase, maar de game lijkt nu klaar voor early access op Steam.

Het is nog niet duidelijk hoeveel het kost om toegelaten te worden tot vroegtijdige toegang van Northgard. Ook een definitieve releasedatum is nog niet bekend bij de ontwikkelaar. Shiro Games was eerder verantwoordelijk voor de bekende indie-games Evoland en Evoland II. Northgard is vroegtijdig toegankelijk vanaf 22 februari.